Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

MULTIRAMA και σωστή υποστήριξη.

Στις μέρες μας σπανίζει η σωστή εξυπηρέτηση και υποστήριξη μετά την πώληση. Μετά την αγορά, καπου εκεί σταματάει και η σχέση σου με το κατάστημα. Στα ηλεκτρικά πλέον, έχουν καθιερωθεί οι μεγάλες (ευτυχώς) αλυσίδες. Έτσι σε περίπτωση ελλατωματικού προιόντος ή και απλά επιστροφής δεν χρειάζεται να ψάχνεις ποια είναι η μητέρα εταιρεία να το στείλεις πίσω και να τραβάς κανάλι.
Βέβαια και στις μεγάλες αλυσίδες υπάρχουν ξεχωριστές πολιτικές. Κάποιοι σε περίπτωση αγοράς ελλατωματικού προιόντος σε πιστώνουν με το σύνολο του ποσού (πες το δωροεπιταγή), ή σου επιστρέφουν το ποσό σε μετρητά (εκτός αν αγόρασες με πιστωτική οπότε την πιστώνουν) ενώ κάποιοι άλλοι το μόνο που κάνουν είναι να αντικαθιστούν το προιόν άμεσα. Νομοθεσία υπάρχει (Αστικός Κώδικας) το θέμα μου όμως δεν είναι τώρα αυτό.
Ενα χρόνο μετά τη τελευταία μου αγορά GPS από τον Παύλο Μειμάρη στις Συκιές Θεσσαλονίκης και την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησα από τον εμπαιγμό και την ειρωνεία στο πρόσωπό μου, είπα να πάρω μια νέα συσκευή, και καθώς ήμουν στην Κέρκυρα επισκέφτηκα το κατάστημα MULTIRAMA στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας απ΄όπου και αγόρασα ένα ALTINA GLOBALNAV με πρόγραμμα IGO και οθόνη 4.3 στην τιμή των 99Ε το πιό οικονομικό σ΄αυτές τις ίντσες. Το μηχάνημα ήταν καλό, όμως στο βραχίονα του παρμπριζ (καλά ντε.. ανεμοθώρακα)η βεντούζα-λόγω κακής ποιότητας κατασκευής- ήταν αδύναμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκολλάει μετά απο λίγο. Την επομένη ενημέρωσα το κατάστημα και ο υπάλληλος με έστειλε στο άλλο κατάστημα της Κέρκυρας οπου υπήρχε ένα εκθεσιακό ώστε να πάρω απο εκείνο τη βεντούζα. Ετσι και έγινε. Τα πράγματα δεν άλλαξαν όμως καθώς και αυτή, μετά απο κανά δεκάλεπτο ξεκολλούσε. Εγώ έχοντας την εντύπωση ότι λύθηκε το πρόβλημα, ξεκίνησα για Θεσσαλονίκη και αφού στην αρχή του ταξιδιού διαπίστωσα πως και η νέα βεντούζα είναι το ίδιο με τη προηγούμενη, φτάνοντας πήγα κατευθείαν στο κατάστημα της Τσιμισκή όπου δίχως κανένα δισταγμό μου επέστρεψαν το ποσό της αγοράς, νομίζω αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε 6 εργάσιμες. Η ουσία είναι πως εξυπηρετήθηκα σωστά και νομίζω αξίζει να το αναφέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: