Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΛΥΣΙΜΟ ΒΕΡΑΝΤΑΣ: ΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Τις βλέπω και σπαράζει η καρδιά μου να ξοδεύουν καθημερινά λίτρα πολύτιμου νερού για να πλένουν τι; Τις βεράντες. Ναι φίλοι μου, αυτό το αγαθό που μάθαμε να το θεωρούμε άφθονο ενώ δεν είναι, το αγαθό το οποίο στερούνται δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι και άλλοι τόσοι διανύουν χιλιόμετρα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, να κατασπαταλάτε από νοικοκυρές που ψυχαναγκαστικά κρατάνε το λάστιχο και πλένουν πεζοδρόμια, βεράντες και δρόμους για να δείξουν στη γειτονιά το πόσο παστρικιές είναι.

Στο δρόμο μου καθημερινά περνώ από ένα περίπτερο ο ιδιοκτήτης του οποίου κάθε καλοκαίρι πλένει 2-3 φορές το δρόμο, «για να δροσίσει» (…).Αναρωτιέμαι επίσης αν κάποτε έχει σημειωθεί ως παράβαση του Κ.Ο.Κ. καθώς αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους οδηγούς, ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές. Εκεί που γίνεται όμως πραγματικά η Ολυμπιάδα της σπατάλης είναι το Σαββατοκύριακο. Ε ρε γλέντια.. πλύσιμο αυτοκινήτων, βεράντες και δεκάδες κυβικά πολύτιμου νερού να πετιούνται κυριολεκτικά.
Μια βρετανική οργάνωση η Water Aid, αναφέρει πως κάθε 15 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από ασθένεια που εύκολα θα είχε αποφευχθεί αν είχε πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Αναρωτιέμαι, πόσα παιδιά σκοτώσατε με το πλύσιμο της βεράντας σας σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: