Καθότι υπέφερα και υποφέρω από κάποιους ανεύθυνους γείτονες που νομίζουν πως τα σκυλιά είναι ζωντανοί συναγερμοί και μπορούν να ξυπνάνε τη γειτονιά όποτε περνάει ένα αυτοκίνητο ή ένας πεζός, σκοπεύω με αυτή μου την ανάρτηση να μοιραστώ κάτι από την εμπειρία μου η οποία είναι -πιστέψτε με - δυστυχώς μεγάλη.
Καταρχάς....καλό κουράγιο καθώς εάν σας ενδιαφέρει αυτή η ανάρτηση τότε μάλλον είστε γείτονας με κάποιον που έχει φυλακισμένο ένα ζώο σε ένα μπαλκόνι, αίθριο ή αυλή δίχως να το βγάζει βόλτα και δίχως να του εξασφαλίζει τα αυτονόητα όπως σκιά το καλοκαίρι και μια ζεστή φωλιά το χειμώνα Καλό κουράγιο επίσης γιατί θα αντιμετωπίσετε κατα πάσα πιθανότητα απρόθυμους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι θεωρούν πως είναι υπερβολή να θες κοιμάσαι ήσυχα ή να μην αντέχεις να ακούς τα ουρλιαχτά ενός αλυσοδεμένου- επί 24ώρου βάσεως- ζώου ένα καλοκαιρινό μεσημέρι. Σας παραθέτω τις συμβουλές μου λοιπόν:
1ον. Εάν σκοπεύετε να κάνετε ευγενικές συστάσεις στον ιδιοκτήτη του ζώου να είστε σίγουρος για το ότι είναι κάποιος ο οποίος στη συνέχεια δε θα ισχυριστεί ότι τον βρίσατε ή οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάλλιστα κάποιον τρίτο κοινό γνωστό να του μεταφέρει τα παράπονα.
2ον. Κατα πάσα πιθανότητα εάν το ζώο ενοχλεί για καιρό τότε ο ιδιοκτήτης δεν θα είναι πρόθυμος να κάνει κάτι γι΄αυτό. Τα γνωστά του επιχειρήματα θα είναι του τύπου "μόνο εσένα ενοχλεί;" ή "τι να κάνουμε ζώο είναι".
3ον. Ξεκινήστε από τη δημοτική αστυνομία καθώς η νέα αρμόδια νομοθεσία (ν.4039) μεταθέτει μεγάλο κομμάτι του ελέγχου σε αυτήν όπου υπάρχει. Διαβάστε τη νομοθεσία, είναι απλή, συγκεκριμένη και διαθέσιμη στο διαδίκτυο, και λέω να τη διαβάσετε γιατί ίσως αυτοί που θα κληθούν να σας βοηθήσουν να μην το έχουν κάνει και γιατί πρέπει να ξέρετε τι ζητάτε.
4ον. Εάν συνεχίζεται η διατάραξη καλό είναι να πάτε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για παράπονα γνωρίζοντας απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη, εάν δεν είναι δυνατόν να το μάθετε από κάπου, πρέπει να καλέσετε περιπολικό για ανταλλαγή στοιχείων όταν αυτός είναι εκεί. Σε αυτή σας την προσπάθεια προσπαθήστε να βρείτε συμμάχους και άλλους συμπάσχοντες.
5ον. Συνήθως και η δημοτική αλλά και η αστυνομία ξεκινούν από συστάσεις, εάν η συμπεριφορά όμως του ιδιοκτήτη συνεχίζεται θα πρέπει να επιμείνετε και να παρακολουθείτε την υπόθεση ώστε να προχωρήσουν οι αρχές σε διοικητικά πρόστιμα και αγωγές.
6ον. Μη χάνετε χρόνο ψάχνοντας λύση σε φιλοζωικές οργανώσεις. Δε γίνεται τίποτα.
7ον. Σε όλη σας την προσπάθεια μη ξεχνάτε πως στόχος σας δεν είναι το ζώο αλλά η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη.
Αυτά και ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου