Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΙΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΑΜΜΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ



Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της φασιστικής συμπεριφοράς του αρχιφύλακα Μάμμη Βασίλειου ο οποίος, ως σύγχρονος Ες-Ες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, κραδαίνοντας μαχαίρι χαστούκισε έναν άνθρωπο ο οποίος διένυσε χιλιάδες μίλια με κίνδυνο της ζωής του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσίευση του βίντεο, έσπευσαν να του συμπαρασταθούν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου και η Ένωση Ξενοδόχων της Κω.

Παραθέτω τις αρχικές παραγράφους των δύο επιστολών ξεκινώντας από εκείνη των συναδέλφων του:

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η ένωσή μας με την παρούσα επιστολή εκφράζει την συμπαράσταση και την στήριξη της, στο συνάδελφο Αρχ/κα ΜΑΜΜΗ Βασίλειο, για το ατυχές συμβάν που έλαβε χώρα έξωθεν του Αστυνομικού Τμήματος Κω, το οποίο είναι αποτέλεσμα της έντασης που επικρατεί από την προσέλευση μεγάλου αριθμό μεταναστών στο νησί, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται καν στοιχειωδώς την αγγλική γλώσσα ώστε να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων μας, συνωστίζονται υπό δραματικές συνθήκες και προκαλούν σοβαρά επεισόδια επιχειρώντας να εισέλθουν με την βία στους χώρους του Αστυνομικού Τμήματος, θεωρώντας ότι θα επιτύχουν ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα για τους λιγοστούς Αστυνομικούς, που έχουν επιφορτιστεί τον έλεγχο της εισόδου του Αστυνομικού Τμήματος».
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι αυτό το οποίο αντιμετωπίζει πραγματικούς κινδύνους από ένοπλους εγκληματίες και άλλους κακοποιούς. Αλήθεια, για αυτούς που συνέταξαν αυτή την επιστολή, τους τιμάει να ισχυρίζονται πως κινδυνεύει τόσο πολύ η ζωή τους από άμοιρους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε μια ουρά κάτω από τον ήλιο άυπνοι, βρώμικοι και ταλαίπωροι. Αν κινδυνεύει ο αστυνομικός στην Κω από «όσους συνωστίζονται με στόχο να επιτύχουν ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους» τι πρέπει να πει ο αστυνομικός ενός Α.Τ. στο κέντρο της Αθήνας; Εντύπωση προκαλεί το ότι πουθενά στην επιστολή δεν καταδικάζεται η πράξη παρά μόνο χαρακτηρίζεται ως «ατυχές συμβάν».

Συνεχίζουμε με την επιστολή των Ξενοδόχων της Κω:
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί στην Κω, και ειδικά του τμήματος αλλοδαπών, καθώς μόλις 9 άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εξυπηρετήσουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το τμήμα ασταμάτητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καθυστέρηση διεκπεραίωσης της ταυτοποίησής τους με την απαιτούμενη διαδικασία είναι κάτι που ασφαλώς δημιουργεί εκνευρισμό, αντιδράσεις και σε πολλές περιπτώσεις τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα αλλά και η υγεία των αστυνομικών και των οικογενειών τους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξεκινώντας δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει τα κοινά επιχειρήματα των δύο επιστολών Η καταδίκη του περιστατικού όχι μόνο απουσιάζει, αλλά αυτό δεν χαρακτηρίζεται ούτε καν ως «ατυχές»  ενώ και εδώ παρουσιάζεται ο έλεγχος του πλήθους ως μία από τις πιο δύσκολες αποστολές της ΕΛ.ΑΣ. ανά την επικράτεια. Έχουμε όμως και κάτι καινούργιο. Η Ένωση των Ξενοδόχων λέει πως όλη αυτή η κατάσταση «ασφαλώς δημιουργεί εκνευρισμό» κλείνοντας έτσι το μάτι σε κάθε μορφή βίας. Δεν μπορεί όμως κανείς να μην σχολιάσει και το εξής: Λέει η Ένωση Ξενοδόχων πως «μόλις 9 άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εξυπηρετήσουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το τμήμα». Δεν λέει όμως ότι αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο στο νησί σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες αντιμετωπίζουν όλο το χρόνο καταστάσεις πραγματικά επικίνδυνες.


Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς:
1ον) Εφόσον κανείς δεν καταδικάζει το γεγονός το οποίο μάλιστα θεωρούν και εν μέρει φυσιολογικό, γιατί την κατάπτυστη συμπεριφορά του Μάμμη δεν μιμήθηκαν και άλλοι συνάδελφοι του; Φαντάζομαι γιατί οι περισσότεροι αφενός από τη μία δεν είναι φασίστες και από την άλλη ξέρουν πως η ταλαιπωρία τους είναι προσωρινή και μετά από 8-12 ώρες θα πάνε σπίτι τους ενώ ο πρόσφυγας θα συνεχίσει τον "Γολγοθά" του.

2ον) Αλήθεια, θεωρούν οι υποστηρικτές του Μάμμη πως όσοι εργάζονται σε περιβάλλον με εντάσεις μπορούν να χρησιμοποιούν βία; Οι νοσηλευτές στις εφημερίες οι οποίοι κάθε μέρα όλο τον χρόνο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μπορούν να διαολοστέλνουν όσους βρίσκονται δίπλα τους; Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις μπορούν να χαστουκίζουν όποιον θέλουν; Οι συνάδελφοι αστυνομικοί του Μάμμη στις φυλακές, στα  (μέχρι πρότινος) κέντρα κράτησης αλλοδαπών και στις μάχιμες υπηρεσίες χαστουκίζουν ανθρώπους επειδή απλά δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους;

Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι το εξής: η συμπεριφορά του Μάμμη είναι φασιστική και κατάπτυστη και ευτυχώς για εμάς η πλειονότητα των συναδέλφων του δεν είναι σαν και αυτόν. Το πόστο του στην υπηρεσία της Κω είναι σαφώς καλύτερο από εκείνο χιλιάδων άλλων συναδέλφων του και όπως και να έχει κανείς δεν δικαιούται να χτυπά κανέναν άνθρωπο. Βλέποντας κανείς την φωτογραφία του με το μαχαίρι στο χέρι δεν μπορεί παρά να τον ταυτίσει με τον φύλακα Ες-Ες στο Άουσβιτς, στο Νταχάου ή σε κάποιο άλλο κολαστήριο. Η ντροπή όμως είναι και σε όσους σπεύδουν να υπερασπιστούν τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές μην κατανοώντας ότι έτσι γίνονται έτσι συμμέτοχοι στο έγκλημα του κάθε Μάμμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: