Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θάνος Τζήμερος: ΦΑΣΙΣΤΑΣ με κεφαλαία.



Σε μια παλαιότερη ανάρτησή του ο Θάνος Τζήμερος ειρωνευότανε όσους τον αποκαλούν φασίστα. Πιστεύω ότι τόσο αυτός, όσο και αρκετοί από τους υποστηρικτές του, είναι το ίδιο φασίστες με τα στελέχη της Χ.Α. και θα το αποδείξω απλά και μόνο από τις αναρτήσεις των τελευταίων δώδεκα ημερών (14-25/9/16). Τα παρακάτω είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τις δεκάδες εμετικές απόψεις του ίδιου και των διαδικτυακών του φίλων οι οποίοι δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν τη διαφορά από την πολιτική κριτική και από τις ύβρεις.

Ο Δημοκράτης κύριος Τζήμερος

Να θυμίσω ότι ο Θάνος Τζήμερος λανσάρει τον εαυτό του ως το Νέο που έρχεται να αντιμετωπίσει το Παλαιό και ως το Φρέσκο και Ηθικό που έρχεται να αντιμετωπίσει το Σάπιο και Ανήθικο. Θαυμάστε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς που ο ίδιος χρησιμοποιεί: «Γελοίος», «Ρεσιτάλ ηλιθιότητας το σούργελο», «απατεώνας», «αληταράς» (για Τσίπρα), «αμόρφωτη, ατάλαντη, μοχθηρή, ιδεοληπτική κοπρομπετονιέρα», «μικρή μπετονιέρα», «μπαλαρίνα» (για Φίλη) «απατεώνες και ξεφτιλισμένοι» «ξεφτιλισμένα ανθρωπάρια» «ψωμολυσσάρηδες, «αλητοφασίστες» (για λοιπούς αριστερούς). Λεξιλόγιο γεμάτο μίσος από έναν άνθρωπο που δεν δίστασε παραμονές του δημοψηφίσματος να καλέσει τον κόσμο σε μια συγκέντρωση στην οποία θα μπορούσε να χυθεί αίμα.


Ο Σοβαρός κύριος Τζήμερος

Στον λογαριασμό του στο fb υπάρχουν περιγραφές απίθανων γεγονότων τις οποίες όμως πιστεύει και αναπαράγει με αδιάσειστα επιχειρήματα όπως «Ο διάλογος είναι φρέσκος και καταγράφηκε με πιστότητα από φίλο σε καφετέρια της επαρχίας». Ενστερνίζεται και ανατριχιάζει από συγκίνηση από την -κλασική και χιλιοπαιγμένη- ιστορία της αδελφής του καημένου αντάρτη που οι κομμουνιστές σύρανε έξω από το σπίτι του και τον δολοφόνησαν. Παράλληλα, επειδή είναι τόσο οξυδερκής, δεν του ξεφεύγει η απατεωνιά της ΕΡΤ η οποία βάζει τους δημοσιογράφους της να «διαβάζουν τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στόμφο και αργά αργά τονίζοντας τα "δυνατά" σημεία, ενώ τις ανακοινώσεις της ΝΔ τις διαβάζουν εντελώς flat και γρήγορα, στην ξεπέτα. Ηθικό πλεονέκτημα και στις λεπτομέρειες».

Αδικημένη η ΝΔ λοιπόν της οποίας τον αντιπρόεδρο τόσο θαυμάζει: «Ξέσκισμα στον Μπαλτά. Ξεφτίλισμα της αριστερής ηλιθιότητας. Φτύσιμο στα μούτρα των καραγκιόζηδων του ΣΥΡΙΖΑ που θα πουλούσαν και την μάνα τους για να μην χάσουν την καρέκλα, γιατί ξέρουν ότι είναι η πρώτη και τελευταία τους φορά. Ο Άδωνις στα καλύτερά του». Λεξιλόγιο χαμαιτυπείου για ακόμη μια φορά.


Ο Ανθρωπιστής κύριος Τζήμερος

Τις ώρες που το Χαλέπι συνεχίζει να βομβαρδίζεται με μένος από συμμαχίες κρατών που τόσο λατρεύει ο Θάνος Τζήμερος, τις ώρες που εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά υποφέρουν από την πείνα και την αφυδάτωση, αυτός δεν μπορεί να μην αναφερθεί στα επεισόδια στα hot spot και να τα αναδείξει ως μείζον θέμα.

Ποιος πλήρωσε το hot spot στη Μυτιλήνη που το έκαψαν οι λαθρομετανάστες; Εσύ, φορολογούμενε. Ποιος πληρώνει τις εργασίες αποκατάστασης; Εσύ, φορολογούμενε. Ποιος θα πληρώσει το πλοίο που θα νοικιαστεί για να φιλοξενήσει τους εμπρηστές; Εσύ, φορολογούμενε. Ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις στους κατοίκους για καταστροφές που προκάλεσαν οι φιλειρηνικοί εμπρηστές (που ήρθαν στα όριά τους, όπως λέει η ΕΡΤ); Εσύ, φορολογούμενε. Η κυρά-Τασία δεν έχω ακούσει να τσοντάρει σε κάτι.

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι φασίστες που αναφέρονται στους πρόσφυγες ως μιάσματα και υπανθρώπους, έστω για «ξεκάρφωμα» αλλά και για να δώσουν μια νότα αντικειμενικότητας στα όσα ισχυρίζονται, αναγνωρίζουν το δράμα τους. Ο Θάνος Τζήμερος όμως είναι ειλικρινής και δεν μπαίνει στο κόπο να υποκριθεί. Τόσα χρόνια πόλεμος, χιλιάδες νεκροί από τις βόμβες και από πνιγμούς δεν είναι ικανά να λυγίσουν τη μαύρη του ψυχή.

Σε μια παλαιότερη ανάρτησή του ειρωνευότανε όσους τον αποκαλούν φασίστα αγνοώντας ότι φασίστες δεν είναι μόνο όσοι έχουν σβάστικες στα μπράτσα και δέρνουν μετανάστες αλλά και όσοι με αυτά που λένε και γράφουν (και δυστυχώς βρίσκουν ανταπόκριση σε αρκετούς) υποκινούν το μίσος. Ποιος Στέφανος Χίος λοιπόν και ποια Χρυσή Αυγή. Κρίνοντας από το λεξιλόγιο του, το μίσος του για εκατομμύρια ανθρώπους και από τον λαϊκισμό του πιστεύω ότι ο Θάνος Τζήμερος είναι ένας αυθεντικός φασίστας και μια από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: