Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Σε μικρή απόσταση απο τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τα λουτρά Λαγκαδά. Η ιστορία τα τοποθετεί γύρω στο 900 μ.Χ περίπου και αναφέρει πως χτίστηκαν κατόπιν εντολής του στρατιωτικού ιατρού του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Σήμερα λειτουργούν υπό την επίβλεψη του δήμου Λαγκαδά.

Αρκετές φορές έχω επισκεφθεί τον χώρο καθώς μου προσφέρει αρκετά, κάποια απο τα οποία είναι ο τεράστιος καταπράσινος χώρος γύρω απο τα λουτρά, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και μη λουόμενοι για αθλοπαιδείες ή αναψυχή, η κοντινή απόσταση απο τη Θεσσαλονίκη, το φθηνό εισητήριο και τα ιαματικά νερά τα οποία ενδείκνυνται για πολλές παθήσεις αλλά και για χαλάρωμα.
Πολλές είναι όμως και οι "παθήσεις" οι οποίες είχα διαπιστώσει. Οι κακές εγκαταστάσεις, ο άθλιος σχεδιασμός του εσωτερικού των λουτρών και η γενικότερη Βαλκανική εικόνα που παρέπεμπε στην εντύπωση πως τα λουτρά είναι κάτι πονηρό. Επίσης απο τον χώρο έλειπε και κάτι ουσιαστικό, ένας άντρας εργαζόμενος....
Μετά από πολύ καιρό είπα να περάσω μια βόλτα και με χαρά διαπίστωσα πως όλα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο. Υπήρξε ριζική ανακαίνιση, προστέθηκε ένας λουτήρας, καινούργια αποδυτήρια, καταργήθηκε η αλλαγή λουτήρα ανα δύωρο, ο χώρος διακοσμήθηκε και πλέον υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως δυνατότητα prive λουτήρα, χειρομάλαξη και spa, τις οποίες όμως δεν δοκίμασα. Επίσης υπάρχει επιτέλους και άντρας εργαζόμενος καθώς και ευγενικό προσωπικό. 'Ολα αυτά με μία μικρη αύξηση στο εισητήριο, 5Ε κοστίζει η είσοδος στη "γούρνα", το prive 20Ε για 2 άτομα.
Πιστεύω πως μια επίσκεψη αξίζει τηλ. επικ. 23940-22221 περισσότερα : http://lag-periv.tripod.com/loutra_lagada.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: