Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 5ου GAY PRIDE



Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με αφορμή την αφίσα του 5ου  Gay Pride που διεξάγεται στην πόλη μας και τη μήνυση που κατέθεσε ο -κατά δήλωσή του- ναζί και φασίστας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος η άποψή μου είναι η εξής:

Διαφωνώ με τον σχεδιασμό της αφίσας όχι όμως για τους λόγους που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αρχικά να τονίσω ότι ο καθένας (;) μπορεί να καταλάβει ότι οι διοργανωτές δεν σκόπευαν να θίξουν τη σεξουαλικότητα του Ιησού αλλά να θυμίσουν ότι δεν δίδαξε το μίσος αλλά την αγάπη, εξού και οι καρδούλες εκατέρωθεν του Εσταυρωμένου με την επιγραφή NO HATE (όχι στο μίσος), και της επιγραφής που γράφει: ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ. Συνεπώς θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι όχι μόνο δεν ήταν μια προσβλητική αφίσα αλλά πρόβαλε μια ζεστή, ανεκτική και ανθρώπινη εικόνα της εκκλησίας η οποία όμως κάθε άλλο παρά αληθινή είναι.
Η διαφωνία μου είναι ότι η αφίσα είναι αντίθετη στους αγώνες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Η προσέγγιση Χριστός=Αγάπη είναι υπεραπλουστευτική γιατί αφήνει στην άκρη τον αιώνιο πόλεμο όλων των θρησκειών απέναντι στις διαφορετικότητες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πόλεμο που δέχθηκε και ακόμη δέχεται από την εκκλησία το σύμφωνο συμβίωσης;  Ακόμη και μετά από αυτά οι καλόπιστοι διοργανωτές έδωσαν μια θαυμάσια ευκαιρία στην εκκλησία να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Ευτυχώ όμως, απέτυχαν .
Καθώς γράφεται αυτό το κείμενο οι νεκροί στο Ορλάντο έχουν φτάσει τους πενήντα και ο αριθμός ακόμη ανεβαίνει. Η φωνή ενός ανώτερου όντος μίλησε και πάλι σε κάποιο κεφάλι κατώτερου όντος. Ο δρόμος για την αναγνώριση και την αποδοχή είναι μακρύς και δεν μπορεί να έρθει παρά μόνο με αγώνες και όχι με παρακάλια στο κάθε δόγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: