Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ένα αλλιώτικο έγκλημα.

Η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού ήταν από τα αγριότερα εγκλήματα των τελευταίων ετών. Πέρα από την θλίψη της οικογένειας και όσων γνώριζαν το θύμα πρόκειται για ένα έγκλημα με σημαντικές προεκτάσεις.


Η επιλογή του θύματος έγινε με κριτήριο ότι ως γυναίκα θα ήταν δύσκολο να αντιδράσει. Εντύπωση προξενεί επίσης ο τόπος και ο χρόνος τους εγκλήματος Μετά τον φόβο των γυναικών για το τι θα φορέσουν, που θα κυκλοφορήσουν, ποιο δρομολόγιο θα ακολουθήσουν στην έξοδό τους, τώρα αισθάνονται (;) ότι κινδυνεύουν ακόμη και κατά τις πρωινές ώρες σε ένα χώρο που δεν σημειώνονται περιστατικά παραβατικότητας, πόσο μάλλον τέτοια εγκλήματα.

Ο θύτης είναι ένας από τους χιλιάδες τοξικομανείς της χώρας οι οποίοι, μετά και αυτό το περιστατικό, βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση από πριν αφού η ταύτισή τους με ένα τόσο στυγερό έγκλημα τους απαξιώνει ακόμη περισσότερο. Πρακτικά μιλώντας, η πρόσβαση μιας γυναίκας ανάμεσα από εξαρτημένα άτομα γίνεται περισσότερο επίφοβη και ο κόσμος ακόμη πιο επιφυλακτικός απέναντί τους, τα παραπάνω περιθωριοποιούν ακόμη περισσότερο τους τοξικομανείς.


Υ.Γ. Είναι αυτονόητο ότι σκοπός του κειμένου δεν είναι να θίξει έννοιες όπως εγκληματικότητα, απεξάρτηση ή σωφρονισμός κάθε μία από τις οποίες είναι τόσο σύνθετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: