Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Το 54122, Σίσυ, ο παιδικός καρκίνος και φυσικά... και εδώ Έλληνες. Ellines padou.

Παρέλαβα αυτές τις ημέρες ένα sms από τον αριθμό 54122 όπου αποστολέας εμφανιζόταν ηΣίσσυ η οποία μου ζητούσε να απαντήσω ώστε να συνεχίσει η μεταξύ μας επικοινωνία. Πέρα από το φανερό της απάτης αφού τέτοια σενάρια δεν υπάρχουν παρά μόνο σε παραγωγές της Bang Bros, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία Teligron (κυπριακή… τι άλλο) μέσω της ιστοσελίδας ellinespadou.com, εξαπατά εδώ και χρόνια τους αφελείς καταναλωτές.

Αναζητώντας πληροφορίες έπεσα σε μία άλλη διεύθυνση, topiomegalothema.gr η οποία δεν έχει κάποια άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτή, μας διαβεβαιώνει ότι «δεν τους έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για απάτη» και ότι «αν δεν στείλεις μήνυμα δεν χρεώνεσαι κάτι». Επειδή δεν μπορώ να δεχθώ μια τόσο ηλίθια δικαιολογία κατά πάσα πιθανότητα η ιστοσελίδα έχει τουλάχιστον ύποπτο ρόλο.

Το πλέον προκλητικό όμως είναι ότι η Teligron δωρίζει ένα ελάχιστο μέρος των εσόδων της στον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Αυτό είναι άκρως προσβλητικό εφόσον χρησιμοποιεί έναν αγαθό σκοπό ως πρόσχημα για να συνεχίζει τις απάτες της.

Φυσικά ενημερώθηκε τόσο ο πάροχός μου όσο και ο σύλλογος «Ελπίδα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: