Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Η κατάντια ενός νεοφιλελεύθερου


Πολιτικός με πλούσιο βιογραφικό ο οποίος υπήρξε, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, από τους πλέον σοβαρούς υποστηρικτές του φιλελευθερισμού. Η μετριοπάθειά του και ο δίχως εξάρσεις λόγος του, τον έκαναν να είναι αποδεκτός ακόμη και στην πτέρυγα της σοσιαλιστικής παράταξης, άλλωστε το 2004 συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτού στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί (όπως και να το κάνουμε, έχει κάποια σημειολογία η επιλογή του Σημίτη σε κάποιον που ακόμη και ο Μ. Έβερτ χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερο). Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, κατά τον πόλεμο της Σερβίας και τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, όταν όλα τα Μ.Μ.Ε. διατράνωναν καθημερινά τις σφαγές που γίνονταν σε βάρος των «αδελφών» μας Σέρβων, αυτός κατακεραύνωνε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ως σφαγέα και μιλούσε για στυγνή προπαγάνδα των ελληνικών μέσων. Αυτό θέλει κότσια σίγουρα.


Σήμερα ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έχει μεταμορφωθεί σε κάτι εξαιρετικά θλιβερό. Θα περίμενε κανείς από αυτόν να αναλύει και να σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις, να συζητάει για οικονομικούς δείκτες, γενικά να είχε μια σοβαρή κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα. Αυτός όμως επέλεξε να κρατήσει ατόφιες τις νεοφιλελεύθερες του απόψεις, κάτι θεμιτό, μπολιάζοντας όμως στον λόγο του ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά στοιχεία Όποιοι τον παρακολουθούν στο Twitter διαπιστώνουν ότι ο λόγος του είναι ξεκάθαρα ρατσιστικός, τα σχόλιά του είναι εφάμιλλα με εκείνα των χρυσαυγιτών, τα retweet του δε και τα likes του δείχνουν έναν άνθρωπο γεμάτο μίσος και χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος λοιπόν, είναι ο ορισμός της πολιτικής κατάντιας. Από ένα πρόσωπο που είχε μια ευρεία αποδοχή, ένα σοβαρό προφίλ και πολιτικά επιχειρήματα κατάντησε ένας μισαλλόδοξος ρατσιστής που ασχολείται με τις συμπλοκές των «λάθρο» και τα δεινά που θα φέρει στην πολιτισμένη Ευρώπη το «Ισλάμ του μέλλοντός μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: